tisdag 24 juni 2014

Fjällvandring i Åre

Då har vi upplevt den kallaste midsommarhelgen någonsin. Efter fredagens festligheter vaknade vi nämligen upp till snötäckta fjäll. Det var verkligen något nytt för oss skåningar som är vana vid något varmare förhållande denna tiden på året.

Vi hann med en del fjällvandring och traillöpning mellan festligheterna. Söndagen spenderades med att knata upp mot Åreskutan. Man blir alldeles hänförd över hur vackra de svenska fjällen är. Norge må ha sina höga toppar och spektakulära berg men det är något speciellt med de svenska vidderna.

Första tredjedelen upp mot skutan är mest stig, andra tredjedelen myr och sista tredjedelen var i detta fall snötäckt sten. Jag tycker att myren är härligast, mig gör det inget att man sjunker ner så att man blir blöt långt upp på vaderna, då får man jobba lite extra och det är gött. Dessutom mår mina skadebenägna ben väldigt bra av löpning i sådana förhållanden.

Vaknade till grönklädda och snötäckta fjäll


Sista biten upp mot Skutan







Oscar goes froggy







Grill och chill




På vägen tillbaka mot Trondheim passerade vi Storulvån. Därifrån utgår många fina vandringsleder som vi ska försöka få tid till att vandra senare i sommar. Härifrån kan man kan bland annat gå den så kallade Jämtandstriangeln som går mellan Storulvån, Sylarna och Blå Hammaren. Turens längd är på 47km men man kan göra många avstickare till toppar så som Syltoppen. Vill man inte campa längs vägen kan man ta in på STF's mysiga fjällstugor. Förhoppnigsvis kommer det en uppdatering från denna vandring lite senare :)

Ha det gott!
/Louise


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar