torsdag 31 juli 2014

Kullabergs naturreservat

Förra veckan kidnappade Oscar mig till Grand Hotell i Mölle. Efter några nätters camping i tält kändes det otroligt lyxigt att checka in på detta hotell, äta gott och njuta av alla faciliteter.

Mölle är en mysig liten by i nordvästra Skåne precis vid Kullaberg. Här finns ett naturreservat där det är helt magiskt att springa. Det liksom rycker i löparmusklerna så fort man kommer hit. Efter en heldags badande från klipporna snörade vi på oss skorna. Vi utgick från Mölle och sprang längs med södra bergssidan ut mot kullens fyr för att fortsätta längs norra sidan om berget till Nimis. Därifrån korsade vi sedan berget tillbaka till Mölle. En lagom liten runda på 13km i 30 grader hetta. Det blev att kasta sig rätt i havet när vi kom tillbaka.



Kullaberg är ett av Skånes kanske mest kuperade områden och ett naturreservat väl värt att besöka. Det populära loppet Kullamannen/Salomon Trail Tour går på stora delar av slingan som vi sprang. Det finns även en kortare blå slinga på ca 6km och en röd slinga via Arild på 22km - nästa gång vi är på Kullen och det inte är över 30 grader får det blir den längre slingan.

Här kommer en bild bomb från dagarna på Kullen

Löpning längs  stigen på södra sidan


Löpning över åkrar
Varmt



Efter bad


Mysiga Mölle



Lite annat än vårt tält ;)

Frukost på altanen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar